Donnerstag, 20. Juli 2017

Sloboda je koncový hráč, hovorí o novej pardubickej posile Šejba

Šikovný hokejista a solídny strelec. Tak si vybavuje čerstvú posilu pardubického Dynama Jakuba Svobodu jedna z miestnych ikon Jiří Šejba, teraz kouč poľského GKS Tychy, ktorý 25-ročného hráča v sezóne 2006-07 viedol v pardubickej juniorke.

Svoboda v priebehu spomínaného ročníka zmizol do brnenskej kométy, v ktorej drese po intermezze v OHL v americkom Saginaw a následne v Znojme a v Košiciach dal o sebe vedieť v dospelom hokeji. Pred tromi rokmi bol jedným z "démonov" play-off; v 20 zápasoch mal bilanciu 8 + 7 a proti Pardubiciam, ktoré Kométu v priamom boji o titul zdolal 4: 2 na zápasy, strelil dva góly a pridal jednu asistenciu.Vtedy už bol jedným z lídrov mužstva, čo v junioroch ešte neplatilo.

"Prišiel k nám z iného klubu (Přerova, svojho rodisk a) a musel sa tu najskôr trochu zorientovať. Až zbieral skúsenosti, nebol taký výrazný. Zdvihli ho až ďalšie roky v kométe a v Zlíne, "mienil Šejba. Práve u zlínskych "Ševců" Sloboda dohrával poslednú sezónu. Teraz by mal aspoň čiastočne napraviť silno krvácajúce rany, ktoré v ofenzíve Dynama otvorili nedávnej odchody opôr Radila a Zohorny.

"Bude sa však musieť porovnať s pardubickú hrou. Ide aj o to, aké dostane spoluhráčov. Nie je to úplne playmaker, skôr je koncový.Tréneri to s ním možno budú mať sprvu zložitejšie, než sa im podarí nájsť mu optimálne miesto v zostave, "uvažoval Šejba.

Športové manažér Dušan Salfický Slobodu" ulovil "na základe nového pravidla o hosťovaní bez nutného súhlasu materského klubu, ktorým je Kométa. Pardubice za neho zaplatili 300 tisíc korún a mal by za ne hrať minimálne rok. "Ak budeme so vzájomnou spoluprácou spokojní, tak sme sa ústne dohodli na mo žnostiach jej ďalšieho pokračovania," uviedol Salfický pre klubový web HC Dynamo.

O Svobodu veľa stál, na prebrané prestupovom trhu to bolo jedno zo zaujímavých mien . "Kuba má, drajv 'na bránu, je strelcom. Vynaložil som všetko úsilie, aby som ho do Dynama priviedol. Som rád, že sa to podarilo.Aj on návrat do Pardubíc víta, "doplnil Salfický.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen