Sonntag, 23. Juli 2017

Ciele libereckých hokejistov? Žiadna veda: play-off a čo najdlhšiu sezona

Tygři ani nemôžu mať inú túžbu, ako reštartovať klub a vrátiť pod Ještěd časy, kedy tím vyhrával základnej skupiny extraligy a bojoval o finále. Posledné tri roky sa skôr trápili a sledovali, ako im ubúdajú fanúšikovia.

"Naše ciele nie sú žiadna veda. Chceme sa bezpečne dostať do play-off a čo najviac si pretiahnuť sezónu, "uviedol Syrovátko. "Dúfam, že za náš klub budú hovoriť výsledky a že sa všetci budeme hokejom baviť."

Liberečtí už nechcú vyhlasovať nejaké veľké plány.Z minulých sezón vedia, ako je to zradné. "V klube je po letných zmenách pozitívna atmosféra, ale až po prvom, druhom či pätnástom kole sa ukáže, či naše predstavy boli reálne," uvedomuje si šéf klubu.

Je však poznať, že tímu vedenému koučo m PESANTE, ktorý je navyše aj športovým riaditeľom, veľa verí. "Osobne mi to pripadá, ako keď sme pred jedenástimi rokmi mali obmenu tímu a prišli slovenskí chlapci Vaic s Podkonickým," pripomenul Syrovátko historicky prvý zisk bronzu. "Tá sezóna bola vtedy ešte okorenená výlukou, kedy prišli Aleš Kotalík, Vašek Nedorost, Radim Vrbata aj Jirka Fischer.Radi na to spomíname, žiť sa z toho síce nedá, ale prináša to optimizmus, že by sme niečo také mohli zopakovať. "

Liberec v lete posilnil útok, kam angažoval bývalej hráčov Leva Praha Michala Birner a Michala Repík. "Očakávam od nich veľa gólov," priznáva tréner Filip PESANTE, ktorý si všetky posily osobne vybral.Liberecké obrane novo dominuje skúsený bek Martin Ševc, ktorý tiež hrával za pražského Leva alebo vo Švédsku.

V čom sa bude líšiť hra Tigrov od minulých rokov? "Emóciami, ktoré na ľade chceme ukazovať," sľubuje PESANTE.

Lib erečtí tiež chcú urobiť zo svojej arény pevnosť, kde sa súperom bude hrať veľa ťažko. "V poslednom zápase Ligy majstrov vo Švédsku sme predvádzali tvrdý hokej, akým sa chceme prezentovať na domácom ľade," uviedol PESANTE.

Nedeľné domáce zápasy nebudú hrať Bílí Tygři v 17 hodín ako doteraz, ale už o hodinu skôr . Od tejto zmeny si sľubujú hlavne zvýšenou návštevu rodín s deťmi. Tú by mala podporiť aj ďalšia novinka: deti do 140 centimetrov výšky zaplatí za vstupenku symbolickú jednu korunu.Deti sú zvýhodnené tiež pri nákupe permanentky.

Do novej sezóny vyjdú hokejisti Liberca v nových dresoch. Na hrudi hráčov sa novo objaví celé logu klubu s tigrie hlavou. "Na drese navyše pribudli výrazné motívy tigrích pazúrov. Logá našich partnerov sú veľmi výrazná a viditeľná, ale prím stále hrá znak Bielych Tigrov, "hovorí marketingová manažérka Barbora Seitlová.

Klub navyše pre dstavil nového maskota, ktorý teraz s ohľadom na malé deti pripomína skôr animovanú rozprávkovú postavu než krvilačného tigra.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen